Centru Educațional

O nouă abordare în educație – EDUCAȚIA HOLISTICĂ

GRĂDINIȚĂ

Educația este dreptul uman de a fi tratat cu demnitate și pasiune. Copilul învață cu adevărat prin conversații libere, prin libertatea de a crea, prin practica curajului și înțelegerea locului său în lumea naturală și univers, prin dezvoltarea inteligenței emoționale și intelectuale și, nu în ultimul rând, prin conectarea la propriul spirit.

Ne dorim să le oferim copiilor contextul potrivit pentru a gândi creativ, pentru a rezolva probleme, utilizând în proces atât gândirea analitică, cât și cea intuitivă. Ne dedicăm o bună parte a curriculum-ului dezvoltării fizice și vieții sănătoase, pentru ca cei mici să se simtă “acasă” cu ei înșiși. Le dezvoltăm abilitățile de comunicare și relaționare pentru a face față oricăror provocări sociale. Hrănim ființa interioară a copilului, pentru ca orice contribuție pe care o va aduce lumii în care trăiește să fie din cele mai adânci resurse ale Sinelui interior și nu doar din competențele învățate. 

Read More

BEFORE & AFTERSCHOOL

ATLANTHEA BEFORE & AFTER SCHOOL este un program academic unic și complex în sistemul educațional actual, promovând soluții experiențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, respectând caracteristicile fiecărei vârste și nevoile de învățare personale.

Activitățile de învățare abordează fiecare aspect al vieții interioare a copilului (mental, emoțional, lingvistic, armonie interioară), al dezvoltării fizice și interacțiunilor sociale, pun accent pe respect, încredere în propriile forțe, capacitate de a lua decizii, de a-și descoperi și afirma talentele specifice.

Programul se adresează claselor 0 – IV și vine în ajutorul părinţilor, susţinând educaţia oferită în familie şi principiile acestei educaţii. Integrând abordări diferite din psihoterapie, inclusiv art și joc terapie, tehnici cognitiv- comportamentale, life coaching, programare neurolingvistică, yoga și mindfulness, alături de activități practice, vom oferi copiilor ocazia de a-și însuși INSTRUMENTE concrete care îi vor însoți întreaga viață, precum și posibilitatea de a se dezvolta conștient, de a se menține într-o stare mentală sănătoasa și a fi stăpâni pe propria lor viață și bunăstare interioară.

Read More

ȘCOALA DE VARĂ

Programul de Dezvoltare Holistică pentru Copii desfășurat pe timpul Scolii de vară, propune un concept inovator de educație integrată, holistică, prin abordarea fiecărui aspect al vieții interioare a copilului (emoțional, cognitiv, spiritual, comunicare, armonie interioară), al dezvoltării fizice și interacțiunilor sociale.

Este un program de enrichment destinat copiilor cu vârste de la 2 la 10 ani care îi va ajuta să descopere și să stăpânească acele aspecte ale vieții interioare, mai puțin explorate în sistemele educaționale clasice și/sau alternative.

Scopul este acela de a crea un copil armonios dezvoltat, empatic, independent, capabil să ia decizii singur, un tânăr fără inhibiţii, în stare să îşi clădească un viitor pe baza propriei decizii, fără influenţă din exterior. 

Programul vine în ajutorul părinţilor, susţinând educaţia bazată pe blândețe și atașament oferită în familie şi principiile acestei educaţii.

Read More

ECHIPA

Alexandra Dumitrescu – Co-fondator și Director General

Paula Godeanu – Co-fondator și Psihopedagog

Crina Vlădilă – Co-fondator și Director Educațional

George Musat – Co-fondator și Director Administrativ

Denisa Neacșu – Psiholog

Karina Câmpineanu – Facilitator

Silvia Mirea – Facilitator

Simona Abalașei – Facilitator

Geargiana Bacalu – Asistent educator

Viorel Ionică – Șofer

Elena Mira – Îngrijitor

Adela Protopopescu – Bucătar

SPAȚIUL

Spațiul interior este simplu, ergonomic, alb, decorat doar cu elemente de geometrie sacră, mobilă de calitate, din elemente naturale, la fel ca materialele de lucru și jucăriile (păpuși textile, jucării waldorf, materiale montessori). Totodată, detinem o bibliotecă și un spațiu dedicat științelor, cu microscop, hărți, glob pământesc, roboței, jocuri de inteligență, kit-uri pentru experimente.

Curtea exterioară este amenajată cu gazon, spațiu pentru cățărat, grădină de legume și plante aromatice (permacultură), alee senzorială, colț pentru jocul cu nisip. Construcțiile de lemn exterioare sunt reprezentarea 3d a solidelor platonice, pe care copiii le pot explora în voie. Telescopul ne va însoți în serile de observații astronomice, atunci când cerul este senin.

Read More

ALEEA SENZORIALĂ

Copiii simt muzica naturii mai bine și mai clar decât noi, adulții, o integrează în însăși ființa lor, vibrând pe ritmul ei și respirându-i esența. În mijlocul ei se eliberează de tensiuni și griji, își restabilesc echilibrul interior și își energizează trupul, mintea și sufletul. Acesta este motivul pentru care am creat grădina senzorială, un spațiu plin de texturi și miresme îmbietoare, pe care copiii îl pot explora în voie, dobândindu-și independența și învățând bazele unei vieți sănătoase în aer liber. Cu toții ieșim zilnic în natură, minimum 1-2 ore, indiferent de vreme, pentru reconectarea cu pământul, oxigenarea organismului, vitamina D naturală și echilibru energetic.

Aleea senzorială îmbie copiii să-i simtă texturile naturale, mergând desculți pe pietre de diferite dimensiuni, nisip, scoarță de copac, bușteni, bambus, coceni de porumb  sau castane. Noi știm că mersul desculț te face mai atent, mai conștient, mai concentrat și că tot el dezvoltă sistemul nervos, construind conexiuni neuronale responsabile pentru echilibru, orientare în spațiu, coordonare și agilitate. Dezvoltarea acestor conexiuni în primii ani de viață cresc șansele dezvoltării multor alte conexiuni responsabile pentru autocontrolul emoțional, învățarea limbilor străine, abilitățile sociale și rezolvarea problemelor.

Grădina plantelor aromatice ne încântă simțul olfactiv și ne oferă o puternică senzație de relaxare prin soiurile diverse de lămâiță, mentă, busuioc, cimbru și multe alte plante magice. Copiii învață să deosebească soiurile de plante în funcție de formă, culoare sau miros, le îngrijesc, le savurează în mâncărurile delicioase preparate în bucătăria proprie, dar, mai ales, se bucură de mirosul lor puternic și liniștitor.

Copiii noștri învață în fiecare zi să recunoască informațiile oferite de mediul înconjurător, își dezvoltă abilitățile de comuniune armonioasă cu acesta și experiementează, prin toate simțurile, lumea naturală, care le oferă, la rândul ei, vitalitate, lecții prețioase, bună dispoziție, îi ajută să crească sanătos, în echilibru și armonie.

Grădina senzorială Atlanthea deschide o nouă cale în educația preșcolară, un mod de a învăța și de a trăi sănătos prin reconectarea la natură, lucru de care noile generații au atât de multă nevoie.

Read More