Home
Centru Educational
Gradinita
Centru Holistic
Calendar
Contact

ACOMODAREA TREPTATĂ ALĂTURI DE PĂRINTE

Pentru orice copil, începerea grădiniței trebuie să reprezinte un moment de bucurie, un pas important în câștigarea independenței, de aceea este important să se producă atunci când copilul și părinții sunt pregătiți pentru acest proces.

Echipa noastră se implică constant în evaluarea gradului de pregătire al întregii familii și oferă consiliere pe tot parcursul adaptării, pentru ca aceasta să se realizeze blând și natural. Pentru că, odată cu cel mic, și părinții se adaptează la experiența grădiniței și este necesar să lucreze, totodată, cu propriile lor emoții.

Adaptarea copilului la creșă sau la grădiniță se realizează treptat, în prezența părintelui, urmând anumiți pași pe care îi recomandăm, pe care îi personalizăm în funcție de profilul copilului și îi susținem prin prisma experienței noastre în zeci sau chiar sute de procese de adaptare finalizate cu succes.

Acomodarea cu blândețe este un proces natural, firesc într-un sistem educațional sănătos și reprezintă respectul pentru emoțiile întregii familii, suportul în exprimarea și gestionarea lor, bucuria autentică a unei noi și importante experiențe și creșterea încrederii în forțele proprii.