Home
Centru Educational
Gradinita
Centru Holistic
Calendar
Contact

Ce este Educația Holistică?

ATLANTHEA se bazează pe principiile educației holistice, ce reprezintă efortul de a cultiva dezvoltarea ființei umane ca întreg – trup, minte, suflet, spirit.

Noi credem că scopul educației este de a-i ajuta pe copii să devină ființe întregi, autonome, inteligente și conștiente.

Educația nu are limite. Nu începe în grădiniță și se finalizează la absolvirea facultății. Ea pornește din pântecul mamei și nu are un final pe care să-l cunoaștem. Atât adulții, cât și copiii învață făcând, construind, experimentând, învățând din greșeli, reflectând. “Aud și uit, văd și îmi amintesc, fac și înțeleg”.

A oferi un program de educație holistică înseamnă că “fiecare se va conecta cu propria identitate, menire și scop în viață prin conexiuni puternice cu lumea naturală, comunitatea din care fac parte și valorile universale precum compasiunea și pacea şi la valorile spirituale” Ron Miller.

Pentru noi copilul este complet.

Cum definim un copil complet (Whole child)?

 • Activ intelectual, gândire critică
 • Competent din punct de vedere fizic, verbal, social și academic
 • Empatic, blând, corect
 • Creativ și curios
 • Disciplinat, motivat intern, orientat către obiective
 • Liber
 • Stăpân pe sine
 • Înțeles și valorizat

Obiectivele Noastre

 • Educație, Inspirație și Îngrijire adresate copilului ca ființă completă.
 • Alternativă holistică la învățământul public, cu valori reale – pentru copii de la 1,8 la 6 ani.
 • Rețea de centre educaționale holistice (grădinițe) în întreaga țară.
 • Școală holistică dedicată. Să răspundem nevoilor comunității, părinților și copiilor, pentru o școală a viitorului.
 • Continuarea studiilor în orice sistem, atât în România, cât și în străinătate. Să creăm un mediu cu o puternică viziune culturală, etică și intelectuală pentru toți absolvenții noștri.

Învățarea Experiențială

Motivație, Libertate, Disciplină Interioară, Menire Personală

Suntem interesați să contribuim la autodescoperirea fiecărui copil, ceea ce cercetătorii și specialiștii în educație numesc “Self Construction of the Child”. A-i permite unui copil să-și construiască singur modalitățile de raționare și să aibă parte de libertate îmbinată cu disciplină interioară, îi vor oferi copilului echilibrul perfect pentru succesul în viață. Prin interacțiune continuă, lucru în echipă, cercetare și experimentare, copilul își formează un intelect puternic și va fi pregătit pentru orice provocare academică.

Educație Holistică – Învățare Experiențială

Noi alegem să vedem educația ca o învățare experiențială, oferind încredere în abilitățile naturale ale copiilor de a-și trasa singuri traiectoria de învățare. Fără motivația intrinsecă de a învăța, copilul devine o persoană care se va strădui să îndeplinească așteptările adultului, însă un copil motivat va căuta permanent acele căi de rezolvare a problemelor întâmpinate în școală sau viață, până în momentul în care identifică acele resurse care îi oferă un scop și o menire personală.

Educația este dreptul uman de a fi tratat cu demnitate și pasiune. Copilul învață cu adevărat prin conversații libere, prin libertatea de a crea, prin practica curajului și înțelegerea locului său în lumea natural și univers, prin dezvoltarea inteligenței emoționale și intelectuale și, nu în ultimul rând, prin conectarea la propriul spirit.

Prezență Interioară și Performanță Academică

Pentru noi, performanța în activitatea academică înseamnă a-i ajuta pe copii să observe unitatea între toate informațiile primite, precum un subiect din matematică se poate regăsi într-o operă de artă sau chiar în propria ființă. Credem că simțul artistic poate facilita relațiile dintre oameni.

Ne dedicăm o bună parte a curriculum-ului dezvoltării fizice și vieții sănătoase, pentru ca cei mici să se simtă “acasă” cu ei înșiși. Le dezvoltăm abilitățile de comunicare și relaționare pentru a face față oricăror provocări sociale. Încurajăm personalități din mediul artistic, cultural, științific să fie alături de ei și să le ofere repere care să-i inspire și să-i ajute în formarea aptitudinilor.

Gândire Creativă și Gândire Analitică

Ne dorim să le oferim copiilor contextul potrivit pentru a gândi creativ, pentru a rezolva probleme, utilizând în proces atât gândirea analitică, cât și cea intuitivă. 

Atlanthea –  Educație Holistică

Hrănim ființa interioară a copilului, pentru ca orice contribuție pe care o va aduce lumii în care trăiește să fie din cele mai adânci resurse ale Sinelui interior și nu doar din competențele învățate. Dar, mai presus de toate, la Atlanthea lucrăm cu noi înșine, părinți, profesori, membri ai comunității, pentru a deveni mai prezenți și mai conștienți.