SPAȚIUL ATLANTHEA

Centru Educational
Centru Holistic
Evenimente
Calendar
Contact

Spațiul interior este simplu, ergonomic, alb, decorat doar cu elemente de geometrie sacră, mobilă de calitate, din elemente naturale, la fel ca materialele de lucru și jucăriile (păpuși textile, jucării Waldorf, materiale Montessori). Totodată, detinem o bibliotecă și un spațiu dedicat științelor, cu microscop, hărți, glob pământesc, roboței, jocuri de inteligență, kit-uri pentru experimente.

Curtea exterioară este amenajată cu gazon, spațiu pentru cățărat, grădină de legume și plante aromatice (permacultură), alee senzorială, colț pentru jocul cu nisip. Construcțiile de lemn exterioare sunt reprezentarea 3d a solidelor platonice, pe care copiii le pot explora în voie. Telescopul ne va însoți în serile de observații astronomice, atunci când cerul este senin.

Aleea Senzorială

Copiii simt muzica naturii mai bine și mai clar decât noi, adulții, o integrează în însăși ființa lor, vibrând pe ritmul ei și respirându-i esența. În mijlocul ei se eliberează de tensiuni și griji, își restabilesc echilibrul interior și își energizează trupul, mintea și sufletul.

Acesta este motivul pentru care am creat grădina senzorială, un spațiu plin de texturi și miresme îmbietoare, pe care copiii îl pot explora în voie, dobândindu-și independența și învățând bazele unei vieți sănătoase în aer liber.

Cu toții ieșim zilnic în natură, minimum 1-2 ore, indiferent de vreme, pentru reconectarea cu pământul, oxigenarea organismului, vitamina D naturală și echilibru energetic.

Aleea senzorială îmbie copiii să-i simtă texturile naturale, mergând desculți pe pietre de diferite dimensiuni, nisip, scoarță de copac, bușteni, bambus, coceni de porumb  sau castane.

Noi știm că mersul desculț te face mai atent, mai conștient, mai concentrat și că tot el dezvoltă sistemul nervos, construind conexiuni neuronale responsabile pentru echilibru, orientare în spațiu, coordonare și agilitate. Dezvoltarea acestor conexiuni în primii ani de viață cresc șansele dezvoltării multor alte conexiuni responsabile pentru autocontrolul emoțional, învățarea limbilor străine, abilitățile sociale și rezolvarea problemelor.

Grădina plantelor aromatice ne încântă simțul olfactiv și ne oferă o puternică senzație de relaxare prin soiurile diverse de lămâiță, mentă, busuioc, cimbru și multe alte plante magice.

Copiii învață să deosebească soiurile de plante în funcție de formă, culoare sau miros, le îngrijesc, le savurează în mâncărurile delicioase preparate în bucătăria proprie, dar, mai ales, se bucură de mirosul lor puternic și liniștitor.

Copiii noștri învață în fiecare zi să recunoască informațiile oferite de mediul înconjurător, își dezvoltă abilitățile de comuniune armonioasă cu acesta și experiementează, prin toate simțurile, lumea naturală, care le oferă, la rândul ei, vitalitate, lecții prețioase, bună dispoziție, îi ajută să crească sanătos, în echilibru și armonie.

Grădina senzorială Atlanthea deschide o nouă cale în educația preșcolară, un mod de a învăța și de a trăi sănătos prin reconectarea la natură, lucru de care noile generații au atât de multă nevoie.