Copiii simt muzica naturii mai bine și mai clar decât noi, adulții, o integrează în însăși ființa lor, vibrând pe ritmul ei și respirându-i esența. În mijlocul ei se eliberează de tensiuni și griji, își restabilesc echilibrul interior și își energizează trupul, mintea și sufletul. 

Conectare cu Natura

Acesta este motivul pentru care am creat grădina senzorială, un spațiu plin de texturi și miresme îmbietoare, pe care copiii îl pot explora în voie, dobândindu-și independența și învățând bazele unei vieți sănătoase în aer liber.

Cu toții ieșim zilnic în natură, minimum 1-2 ore, indiferent de vreme, pentru reconectarea cu pământul, oxigenarea organismului, vitamina D naturală și echilibru energetic.

Aleea senzorială îmbie copiii să-i simtă texturile naturale, mergând desculți pe pietre de diferite dimensiuni, nisip, scoarță de copac, bușteni, bambus sau coceni de porumb.

Noi știm că mersul desculț te face mai atent, mai conștient, mai concentrat și că tot el dezvoltă sistemul nervos, construind conexiuni neuronale responsabile pentru echilibru, orientare în spațiu, coordonare și agilitate.

Dezvoltarea acestor conexiuni în primii ani de viață cresc șansele dezvoltării multor alte conexiuni responsabile pentru autocontrolul emoțional, învățarea limbilor străine, abilitățile sociale și rezolvarea problemelor.

Copiii noștri învață în fiecare zi să recunoască informațiile oferite de mediul înconjurător, își dezvoltă abilitățile de comuniune armonioasă cu acesta și experiementează, prin toate simțurile, lumea naturală, care le oferă, la rândul ei, vitalitate, lecții prețioase, bună dispoziție, îi ajută să crească sanătos, în echilibru și armonie.

Grădina senzorială Atlanthea deschide o nouă cale în educația preșcolară, un mod de a învăța și de a trăi sănătos prin reconectarea la natură, lucru de care noile generații au atât de multă nevoie.