Oare cine sunt oamenii care generează schimbare în Educație? Acei deschizători de drumuri către Cunoaștere, Înțelepciune, Conștiență pentru noile generații? Cine este în spatele conceptului Atlanthea?

Astăzi v-o prezentăm pe Denisa Neacșu, Psiholog Atlanthea, omul care ține în palme inimile a zeci de copii din cadrul centrului nostru holistic (grădiniță și after school).

“Mă numesc Denisa Neacșu, sunt psihoterapeut și iubesc copiii pentru modul lor firesc și natural de a fi. Domeniul educației m-a ales pe mine, înainte să îmi dau seama ce presupune acest drum. În cei 7 ani de experiență de până acum, am înțeles multe lucruri despre natura umană și despre potențialul nostru. Visam să integrez mai mult psihologia în școli și grădinițe, conștientă fiind că pentru mulți adulți de astăzi, educația nu a fost o experiență cu care să ne mândrim, ci mai degrabă o provocare pe care să o depășim.

Cred că noi am venit pe lume pentru a ne bucura cu adevărat și pentru a face lucruri care ne plac din adâncul sufletului. Văd ce simplu le e copiilor să urmeze acel “follow your bliss”, deși ei nu au citit cărți motivaționale. Aș vrea ca lumea să nu le răpească această înțelegere, că viața e frumoasă, oamenii sunt în esență buni, iar noi ca specie avem șansa să onorăm planeta.

Mulți părinți pe care i-am întâlnit își doresc aceleași lucruri. În fiecare zi, vor să le ofere copiilor șansa de a fi bucuroși că vin la școală sau la grădiniță, depășind credințele limitative care spun că viața e grea și că munca cere sacrificii. În practică, a ne aventura pe teritorii noi și a crea noi paradigme nu e așa simplu pe cât pare, dar simt că merită fiecare secundă în care am consolat un copil si i-am fost alături.

A meritat să stau cu blândețe și încredere lângă mamele sensibilizate de prima zi la grădiniță a copilului. Sau să fac, împreună cu părinții și educatorii, efortul de a înțelege ce se ascunde în spatele comportamentelor nepotrivite ale copilului și ce nevoi are, de fapt. Cum dorința de a fi iubit și acceptat se poate deghiza în țipete sau lovituri, în absența altui limbaj.

Într-o zi, sper că a ne așeza la nivelului unui copil și a-i vorbi cu încrederea că înțelege tot, va fi cel mai obișnuit lucru. Că iubirea nu va fi considerată răsfăț și că rolul de părinte va fi respectat la fel de mult, precum cel de CEO. Părinții sunt CEO în marea companie a viitorului, în care toți putem respira liniștiți, conectați și acceptați.”

Denisa Neacșu este disponibilă pentru consultații individuale, pentru copii și familii, la sediul Atlanthea. Pentru mai multe detalii, o puteți contacta la adresa de email denisaflorina.neacsu@gmail.com sau o puteți urmări pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ConsciousLoveHarmony/

Inapoi la Blog