Sărbătoarea Crăciunului

Crăciunul este plin de semnificații, adâncite din timpuri ancestrale și readuse la lumina lui 2019.

La Atlanthea știm ce importantă este celebrarea, ca pas firesc în încheierea drumului învățării. Noi vorbim despre acel mod firesc, natural de a celebra, care trezește în copil acele forțe de venerație, care fac din copilărie oaza celor mai frumoase amintiri și sămânță celor mai importante valori. Educatoarele și întreaga echipă se transformă în luna Decembrie, de parcă o forță noua, plină de viață, aprinde în noi focul iubirii și dăruirii.

Crăciunul este un moment menit să le amintească familiilor că lumea este bună și că anii lasă în noi globuri cu experiențe, iar stelele interioare încep să sclipeasca. Zăpezile înțelepciunii se așează pe covorul sufletului, scoțând la iveală frumosul din noi. Copiii sunt mari iubitori de frumos și aceasta s-a observat în modul în care au privit scena pregătită pentru ei, menită să recreeze momentul mistic al nașterii lui Iisus. Au trecut de la încântare, mirare, admirație, la respect, bucurie și multă implicare.
Departe de a fi o serbare clasică, povestea Crăciunului a fost orchestrata ca o experiență, în care părinții și copiii au devenit co-creatori, au mers împreună pe drumul spre Nazareth și au onorat Nașterea lui Iisus cu câtece alese chiar de copii și învățate pe calea sufletului. Apoi, conectarea dintre copii, părinți și educatori a luat forma unei șezători cu miros de portocale și scorțișoară, aromate cu râsete, recunoștință, priviri pline de drag între mamele care știau acum ca “Miss” e parte din familia de suflet și tații care se salutau complice între ei, mândri de cât s-au dezvoltat copiii lor. Bunici și bunice stăteau cu blândețe la intersecția epocilor, cu atâta disponibilitate și drag, încât a dispărut și oboseala de peste an. Parcă pe buzele tuturor se citește unanimul “a meritat”. Educatoarele știu ca au loc de cinste în Regatul copilăriei celor mai frumoase suflete, părinții răsufla ușurați văzând că acum copii lor sunt bineveniți în marea familie umana și ca simbolica “plecare de acasă” i-a dezvoltat enorm pe fii și fiicele lor.


Copiii, îmbrățișați de iubire și prietenie se simt atât de veseli și conectați, încât nu ar mai pleca acasă. Zburdă, cântă și dansează, se uită cu ochi iubitori spre familiile lor și ne privesc pe noi cu atât de multă apropiere și încredere, știind ca totul este pentru ei, despre ei, într-un mod care sa le onoreze esența și nu vanitatea. Tocmai de aceea cadourile noastre nu au fost doar despre ceea ce se vede, ci mai ales despre experiențe și emoții, ce rămân împachetate în inimă, pentru totdeauna.

GALERIE