Limbajul Natural Al Vieții & Holismul Pe Înțelesul Tuturor

Prima Parte a Workshop-ului

Asociația Anima Mundi și Centrul Holistic Atlantheea va invită începând cu 30 noiembrie, între orele 18 -21, la o serie de evenimente menite să explice într-un limbaj clar și accesibil fundamentele paradigmei holiste și implicit să sugereze care sunt principalele repere ale unei educații holistice.

I. În prima întâlnire ne vom familiariza cu universul oamenilor de știință și a filozofilor care au stabilit fundamentele teoretice ale holismului. Vom face o incursiune în fizică cuantică, epigenetica, astronomie, medicină, știință mediului pentru a ne familiariza cu abc-ul paradigmei holiste.

Termenul de holism a fost introdus de Jan Smut în 1926 în cartea “Holism și evoluție” ce definea holismul astfel: “The tendency în nature to form wholes that are greater than the sum of the parts through creative evolution.”, iar în următoarele decenii, mai ales prin aportul mecanicii cuantice, nenumărate descoperiri au venit să confere holismului legitimitate științifică.

Seria de evenimente dedicată paradigmei holistice își propune, de asemenea, să ofere răspuns unor firești întrebări:
Ce ar trebui să știe părinții despre paradigmă holistă pentru a-și ghida copii către o educație holistică?
Ce valori sunt vital de integrat de educatori pentru a putea relaționa optim cu copiii în spiritul holismului? 
Suntem pregătiți să ne redefinim imaginea asupra lumii aplicând în viață de zi cu zi principalele concluzii ale paradigmei holiste?

În ultimile decenii știință a făcut progrese uimitoare și ne propune imagini din ce în ce mai fascinante și surprinzătoare asupra existenței și pe acest fond suntem cu toții invitați să ținem pasul cu monumentalul salt în conștiința ce se întâmplă la nivel planetar și să ne bucurăm de implicațiile lui majore.

II. Și că să nu rămânem ancorați doar într-o abordare teoretică, în partea a două o să abordăm și practic înțelesuri ale holismului prin simple exerciții de respirație și o meditație prin care ne vom adânci în a ne percepe că expresii ale întregului.
Lor li se adaugă bucuria împărtășirii și a comuniunii ce vor completă în mod ferice întâlnirea din 30 noiembrie.

III. Evenimentul este o expresie a proiectului “Limbajul natural al vieții – educație holistă pentru părinți și copii” inițiat de Asociația Animă Mundi în colaborare cu Centrul Holistic Atlantheea. El va fi prezentat de Petrea Ciortan, coordonatorul Asociației Animă Mundi.

IV. Participarea finaciară pentru acest eveniment este de 120 de lei. Pentru confirmarea participării și eventualele detalii sunați la 0751515254.

Inima însorită nouă tuturor!