Traditional Hatha Yoga for Inner Transformation

În fiecare Miercuri seara de la ora 19.00

Există două impulsuri umane:

  • Primul impuls este instinctul tău de supraviețuire care te ajută să rămâi în viață și să faci față problemelor care apar, iar al doilea este dorința ta de a te autodepăși. Aceste forțe deseori intră în conflict și crează tensiuni. Yoga este acea cale care te ajută să integrezi materialul în spiritual și să realizezi pacea interioară, prin dizolvarea oricărui conflict, astfel încât să poți trăi cu bine în propriul tău corp dar și să evoluezi spiritual.

Viața există doar în trup. Emoțiile, gândurile și imaginația au toate loc datorită experienței acestui vehicul minunat și numit corp. Yoga este mai mult decât un instrument de self-help, este acel manual de utilizare destinat funcționării optime a corpului. Yoga tradițională este bazată pe energie și acționează simultan asupra celor cinci niveluri de frecvență pe care se modulează ființa umană (koshas).

Hatha Yoga este izvorul tuturor tehnicilor de yoga iar Adiyogi, este primul yoghin, cel care a adus știința sacră yoga în Himalaya. Sanskritul ”hatha” (हठ) desemnează ”forță” și este compusă dintr-un ansamblu de mișcări fizice care antrenează totodată și energii (vayus) în corpul subtil. Esența hatha yoga este aceea a uniunii dintre ”ha” curentul solar și ”tha” cel lunar – cele două aspecte ale dualității. Yoga, te ajută să fii tu însuți, integru, să trăiești plenar, cu toți porii și cu întregul trup.

YOGA își are rădăcina în sanskritul ”yuj” care reprezintă uniunea dintre interior și exterior, dintre minte și corp, materie și energie, microcosmos și macrocosmos, dintre cele două aspecte ale Divinului, Shiva (conștiința/masculinul) și Shakti (energia/femininul).

O clasă de yoga include:

  • āsana (posturile)
  • prā­ṇā­yā­ma (controlul energiei vitale)
  • dharana (concentrare)
  • meditația (dhyana)

Ne vom însoți la drum cu corpul nostru cu ajutorul mudrelor (gesturi sacre) și bandhelor (blocărilor) și mantrelor (sunete sacre) pentru a elibera potențialul nostru ultim: Kundalini; discuții pe baza sutrelor și companie spirituală (satsang).

Yogāsana

Posturi speciale selectate din cele 84 yogasanas traditionale. Ele reprezinta de fapt 84 de manifestari ale dimensiunii materiale iar cel care ajunge sa stapaneasca una sau toate aceste posturi sacre, deprinde intelegerea suprema a dimensiunii tridimensionale.

Prin aliniamentul postural se ajunge la realinierea marmelor, puncte energetice care se pot deplasa în timpul vieții din cauza posturii, tensiunilor și suferințelor emoționale. Practicând yoga realizezi o fundație solidă pentru creștere, transformare și evoluție.

Prāṇāyāma

Controlul energiei vitale cu ajutorul unor metode de respirație care distribuie uniform prana în corp, te pot calma sau energiza în funcție de alegerea ta. Respirația este funcția care face tranziția dintre nivelul conștient și cel inconștient, de aceea joacă un foarte important pentru sănătate și chiar prelungirea vieții.

Meditația

Și tu poți să meditezi! Meditația este o stare naturală pe care o poți accesa cu ajutorul observației respirației, senzațiilor corporale, gândurilor sau emoțiilor. Prin meditație se activează cortexul prefrontal (înțelepciune; decizii conștiente) iar zone din creierul mic (palleocortex) se inhibă (amygdala) care sunt responsabile de frică și furie. Meditația ameliorează stresul, este un somnifer natural și crește abilitatea de a trăi în prezent.

Mantra

Mantrele sunt sunete sacre prin care ne acordăm pe anumite frecvențe. La clasă vom practica mantre pentru diferite trebuințe, precum bija mantras, pranava mantra, mantra lui Buddha Avalokiteshvara etc. precum și tehnici de implementare a mantrelor în structuri.

Costuri & Rezervări:

— 50 RON (drop-in session)
— 150 RON/Abonament (4 sesiuni consecutive/economisesti 50 RON)

Gazda voastră este ADRYANG (Adrian C. Bajenaru) – autor, prof. yoga, tai chi și qi gong, terapeut holistic cu multă experiență

Când?

în fiecare Miercuri seara de la ora 19.00

Dress code: yoga wear

Schimb de energie > 50 RON/sesiune

Înscrieri 

Trimite un e-mail la office@adrianbajenaru.ro sau mesaj WhatsApp la 0736115586 în care îți formulezi intenția alături de numele tău și adresa de e-mail.

Locația

Atlanthea, Str. Bârlogeni, Nr. 46

Rezervă Loc
Inapoi la Evenimente