Centru Educational
Gradinita
After School
Centru Holistic
Calendar
Contact

CONTEXT:

Participăm la ora actuală la o transformare care redefinește omenirea și care ne conduce către conectarea cu toate manifestările vieții și către o mai mare grijă față de planeta noastră. Acest lucru are loc pe toate nivelele și în toate domeniile vieții.

În aproximativ 10-15 ani vom procesa transformări importante cum ar fi schimbări de paradigmă (sociale, economice, politice, culturale etc.) care vor apărea în toate regiunile din întreaga lume. Specialiștii spun că 85% dintre meseriile care vor exista în 2030 nu au fost încă inventate, iar 800 de milioane de locuri de muncă vor fi desfiinţate din cauza automatizării. Din aceste motive, vom avea nevoie de INOVAȚIE în educație.

Vreau mai multe informatii!
ȘCOALA VIITORULUI

Ne dorim să le oferim copiilor contextul potrivit pentru a gândi creativ, pentru a  rezolva probleme, utilizând în proces atât gândirea analitică, cât și cea intuitivNe dedicăm o bună parte a curriculum-ului dezvoltării fizice și vieții sănătoase, pentru ca cei mici să se simtă “acasă” cu ei înșiși.

Le dezvoltăm abilitățile de comunicare și relaționare pentru a face față oricăror provocări sociale. Hrănim ființa interioară a copilului, pentru ca orice contribuție pe care o va aduce lumii în care trăiește să fie din cele mai adânci resurse ale Sinelui interior și nu doar din competențele învățate.

Hai să ne cunoaștem!

CURRICULUM:

Școala Primară Atlanthea și-a deschis aripile începând cu septembrie 2020. Școala este autorizată de Ministerul Educației și ARACIP. 

Ne  bazăm activitatea educațională pe Curriculum național românesc. Utilizarea acestuia în cadrul școlii Atlanthea facilitează atât trecerea elevilor la sau de la o școală din sistemul public, cât și participarea la examenele naționale.

Valorile pe care ne bazăm in construcția demersului educațional sunt:

• Sentimentul de siguranță și apartenență, oferind copilului mediul cald în care să se simtă integrat, plăcut și protejat.
• Toleranță și respect – insuflăm copiilor toleranța față de ceea ce este diferit de noi, de modul nostru de funcționare și gândire, respectând diversitatea naturii și pe cea interumană, îndrumandu-i a avea o atitudine deschisă, optimistă, non-invazivă față de tot ceea ce întâlnim.
• Încredere in forțele proprii – vom hrăni entuziasmul copilului pentru învățare și dezvoltare personală continuă, care il vor pregăti pentru viața de adult condusă de optimism și de siguranța că fiecare acțiune a noastră aduce o schimbare pozitivă în natură și în societate.

Educație formală, non-formală și informală – programele indoor și outdoor dezvoltate de noi asigură acoperirea unei palete largi de metode educaționale, prin divesitatea modalităților de abordare a conținutului curriculumului. Avem lecții desfășurate atât în sala de clasă cât și în mijlocul naturii, în cadrul cărora sunt aplicate metode de învățare formale, non- formale și informale.

Educația prin experiență ocupă un rol esențial în sistemul nostru de predare- învățare deoarece efectele acesteia sunt deosebit de pregnante în formarea viitorului adult.

Deprinderile de autoservire și independență – unul dintre principiile esențiale aflate la baza filosofiei noastre educaționale spune „să nu faci nimic din ceea ce copilul poate face singur”. În activitatea noastră zilnică îi încurajăm pe cei mici să creadă în potențialul lor de a se autoservi, a se îngriji singuri, bineînteles, adaptat la nivelul de vârstă individual.

Curriculum-ul integrează instrumente valoroase ale pedagogiilor alternative recunoscute, având o abordare educațională care promovează educația holistică și integrativă.

CONCEPTE CHEIE

  • Educație pentru viitor;
  • Curricula gândită pe termen lung și updatată permanent, în funcție de cerințele realității;
  • Ancorați permanent la întrebarea “Cum va arata lumea peste 20, 30 de ani?”;
  • Tehnologii educaționale care îmbină coerent mai multe discipline, integrând și elementele de bază din curriculum-ul național;
  • Oameni dedicați, implicați, vizionari;
  • Crearea unui mediu de învățare pozitiv, bazat pe inspirație, pasiune, venite din interior; “Deep learning”, învățarea in profunzime, prin reflecție, “inquiry”, stimularea curiozității native, expunerea la mai multe forme de învățare (vizual, auditiv, kinestezic, etc);
  • Empatie și stare de bine, sănătate emoțională și dezvoltare personală;
  • “Genius hours” – încurajarea învățării auto-dirijate, în care elevii își aprofundează pasiunile native, pe baza unui sistem de auto-evaluare.

Programul de după-amiază este o formă de program de enrichment, care aduce plus valoare, prin ore corespondente de aprofundare a materiilor
de bază.

Periodic, vor fi organizate tabere urbane sau în natură, interdisciplinare, care vor integra, într-un mod informal, toate aceste direcții.

TEMATICI ABORDATE

Abstracts of reality: folosirea științelor exacte în viața de zi cu zi, prin experimente, vizite în spatii ne-convenționale de învățare (spatii arhitecturale, observator astronomic, înțelegerea aplicării în realitate, invitați speciali).

Genius hours: lucru la teme sau proiecte individuale de aprofundare a unui hobby, pasiuni sau opționale externe.

Inner Muse & Poetry: ore de comunicare, public speaking, debate-uri pe baza unor cărți citite, teatru și dramatizare, lucru la ziarul școlii etc.

The art of life: holistic way of being.

Conscious Movement: dans, mișcare, yoga, brain-gym.

Defined by art: pictură intuitivă, instrumente muzicale, vizită la muzee de artă, trupa școlii, concerte, accent pe a înțelege rostul artei în viața noastră, cum ne îmbogățește sufletul.

PROGRAM

Program mediu (8.00 – 16.00)
8.00 – 8.30 – Primirea copiilor, triajul medical
8.30 – 9.00 – Micul dejun
9.00 – 9.30 – Întâlnirea de dimineață
9.30 – 13.20 – Activitate academică (4 ore de curs, conform programei naționale, cu pauze de câte 10 minute și gustare de fructe la ora 11.20)
13.30 – 14.00 – Masa de prânz
14.00 – 14.30 – Joc în aer liber
14.30 – 15.30 – Genius Hours (consolidarea cunoștințelor în manieră creativă și aplicată, proiecte individuale de aprofundare a unei pasiuni)
15.30 – 16.00 – Preluarea copiilor

Program lung (8.00 – 18.00)
8.00 – 8.30 – Primirea copiilor, triajul medical
8.30 – 9.00 – Micul dejun
9.00 – 9.30 – Întâlnirea de dimineață
9.30 – 13.20 – Activitate academică (4 ore de curs, conform programei naționale, cu pauze de câte 10 minute și gustare de fructe la ora 11.20)
13.30 – 14.00 – Masa de prânz
14.00 – 14.30 – Joc în aer liber
14.30 – 15.20 – Genius Hours (consolidarea cunoștințelor în manieră creativă și aplicată prin proiecte individuale de aprofundare a unei pasiuni)
15.30 – 16.20 – Enriched Curriculum (aprofundarea materiilor de bază, aplicații practice ale teoriilor în viața de zi cu zi)
16.30 – 17.30 – Lectura zilei. Joc liber / Opționalul ales
17.30 – 18.00 – Preluarea copiilor

OPȚIONALE

• Limba Germană
• Engleza Cambridge
• Autoapărare
• Soroban
• Club de nutriție
• Club de robotica

Vreau să programez o vizită!